Email:    Jelszó:    
Elfelejtett jelszó Regisztráció
  

Tisztelt Felhasználók! A továbbiakban a pontosabb azonosítás érdekében a deposit adatlapon a "Gyűjtemény" mező kötelezően kitöltendő, és az eredeti dokumentum OSZK gyűjteményekben foglalt helyét mutatja meg.

Az OSZK Digitális Gyűjteménye gyűjti, archiválja és tartja nyilván a helyben digitalizált, valamint a külső forrásból beérkező digitális dokumentumokat. A Gyűjtemény részben a teljes digitális dokumentumokat, valamint a hosszú távú megőrzésre igényt tartó dokumentumokat gyűjti.

A biztonságos megőrzés, a teljes körű nyilvántartás és a digitalizálás házon belüli összehangolásának érdekében célszerű az egyes Tárakban, egyéb szervezeti egységekben ellenőrzött, átnevezett digitális dokumentumokat az INDIGO rendszeren keresztül beadni a Digitális Gyűjteménybe.

Az INDIGO a digitális dokumentumok beadási felülete, amely nyilvántartja a beadott digitális dokumentumokat, a feldolgozás lépéseit, valamint visszakereshetővé teszi a teljes gyűjteményt. Az INDIGO-n keresztül beadott dokumentumok első lépcsőben a DIGI_CSERE tárolóra, onnan a belső gyűjtemény DIGI_STORE_1 ill. 2-es tárolójára kerülnek.

A Digitális Gyűjteménybe került dokumentumok csak a Digitális Gyűjtemény osztály valamint az OSZK igazgatói által meghatározott kollégák számára hozzáférhetőek, olvashatóak. A Digitális Gyűjtemény osztály gondoskodik továbbá a beadott digitális dokumentumok nyilvános ill. házon belüli szolgáltatásáról a MEK, a DK, az EPA,a DKA, a Képkönyvtár, egyéb online szolgáltatásokon keresztül, a dokumentumok típusának valamint a szolgáltatás meghatározott körének megfelelően.